duminică, 6 ianuarie 2013

Clasic spoit perete

    Ud si uscat, ma refer la cele doua modalitati de a lucra un perete (sa'l pictezi).
    Ud,unde intra fresca. Imi place fresca,mereu am vazut-o ca pe o lupta primitiva si barbara,care nu se lungeste prea mult si nici nu se discuta,rezultatul fiind singurul care decide invingatorul.Totul se desfasoara cat se poate de repede,stiind din timp ce trebuie facut,fara schimbari pe parcurs,precum doua armate care se macelaresc in graba pe campul de lupta. Se lucreaza repede pentru ca "trage", mai exact fresca este facut din var,calt,apa sau praf de marmura,calt si apa.
    Pictura alseco, pictura pe uscat, pe ea imi place sa o compar cu un razboi modern,unde iti permiti sa dormi in transee, sa ii povestesti nevestei,(intr-o scrisoare scrisa pe geninghi) despre obuzul care tocmai ti-a zburat deasupra capului si ti-adistrus cazarma, apoi in vana, tragi patru rafale, sa nu uite nimeni de existenta spiridusilor din transee. Avantajul acestei picturi, iti permite sa lucrezi mai incet, sa schimbi schita in timp ce lucrezi,sa stai sa admiri cum se usuca strat cu strat si intr-un final sa'l dai gata.
   Personal, le prefer pe amandoua in egala masura, ambele imi genereaza stari deferite de  la o lucrare la alta,nu stiu ce legatura are asta cu lucrarea in sine sau cu faptul ca impartasesc in aceasi masura, stari de disciplina bruta si de pseudo papagal boem.,dar trecem peste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu